VI Західноукраїнський форум «ІТ-Перспектива»

У класичному університеті Тернополя відбувся VI Західноукраїнський форум «ІТ-Перспектива».

Факультет комп’ютерних інформаційних технологій ЗУНУ спільно з Тернопільським ІТ-Кластером, за підтримки провідних ІТ-компаній, а також за сприянням Тернопільської обласної військової адміністрація, управління освіти і науки Тернопільської міської ради, ТОБО “Асоціація фахівців комп’ютерних інформаційних технологій” та організаційного комітету міжнародної конференції INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCED COMPUTER INFORMATION TECHNOLOGIES (ACIT2024) організували захід, присвячений підготовці ІТ-фахівців.  

Мета – популяризація ІТ-індустрії серед учнів шкіл, студентів коледжів та закладів освіти України, представлення потенціалу, можливостей та перших кроків до ІТ.

Проректор з наукової роботи Микола Дивак та керівник Тернопільського ІТ-кластера Катерина Міхайліді привітали учасників форуму та зазначили, що розвиток ІТ-технологій є важливим для сьогодення, потрібно проваджувати новітні системи й методики.

Під час форуму виступили представники провідних ІТ-компаній, декан факультету комп’ютерних інформаційних технологій Ігор Якименко та запрошені спікери. Також у ході заходу відбувся розіграш цінних подарунків від ФКІТ. Активні та вмотивовані учасники, учні шкіл задали цікаві запитання й отримали відзнаки.

Високопрофесійні розробники, дослідники та фахові керівники ІТ-сфери: IT-компанія  «CROWDIN», IT-компанія  «EPAM», IT-компанія  «SWIT WEB IT», IT-компанія «UNICORN», IT-компанія «SOFTSERVE», IT-компанія – «ELEKS» ділилися своїм досвідом і знаннями, дискутували із присутніми.

Декан ФКІТ ЗУНУ Ігор Якименко презентував модель здобуття ІТ-освіти, окресливши перспективні спеціальності, зазначив перелік ІТ-шкіл факультету комп’ютерних інформаційних технологій, де учні можуть розпочати свою кар’єру в ІТ, виконуючи невеличкі проєкти під супроводом викладачів. Зараз триває процес реєстрації на навчання у зазначених ІТ-школах.

«ІТ-Перспектива» – форум можливостей, колаборацій та дослідних проєктів!

Дякуємо всім учасникам, спікерам, партнерам та організаторам за спільну роботу у пропагуванні сфери інформаційних технологій. Запрошуємо юнаків та дівчат долучатися до навчання в ІТ-школах ФКІТ, робити внесок у своє кар’єрне зростання!