День знань «Молодь України – сила Батьківщини!»

31 серпня у Західноукраїнському національному університеті урочисто зустрічали першокурсників – молодь України, її майбутнє, цвіт нації!

Студенти, академічна спільнота, батьки та гості вітали ректора ЗУНУ Оксану Десятнюк, голову вченої ради ЗУНУ Андрія Крисоватого, митрополита Тернопільського і Кременецького  Нестора та духовенство, міського голову Тернополя Сергія Надала, заступника голови Тернопільської обласної військової адміністрації Віктора Устенка, голову Наглядової ради ЗУНУ Анатолія Гулея, проректора з науково-педагогічної роботи Віктора Островерхова, проректора з наукової роботи Миколу Дивака, проректора з науково-педагогічної роботи Уляну Коруц, проректора з питань соціально-економічного розвитку Василя Булавинця.

Почесне право внести Державний прапор України було надано студентам Центру підготовки офіцерів запасу класичного університету Тернополя. Хвилиною мовчання, зі щемом у серці присутні вшанували пам’ять загиблих захисників України, серед яких є студенти та випускники нашого університету.

З усіх земних скарбів знання є найціннішим, бо вони не можуть бути ні вкраденим, ні загубленим, ані знищеним – кажуть мудреці.

До студентів-першокурсників звернулася ректор Західноукраїнського національного університету  Оксана Десятнюк: «Розпочинається новий навчальний рік у класичному університеті Тернополя – осередку патріотизму та вільнодумства, волонтерства та згуртованості. Студенти! Ви рушійна сила усіх змін та доленосних подій у нашій державі. Тому не бійтеся діяти, відповідати за прийняті рішення, обʼєднуватися для досягнення спільної мети, адже найменше, що зараз може зробити кожен із вас – це наполегливо працювати на освітньому фронті, бути духовно та фізично міцним, вірити у власні сили та Божий захист.

Навчання – це сила, а освіта, яку ви здобуватимете – зброя, цілеспрямованість – стратегія перемоги.

Ваша юність обпалена війною, проте незламність й нескореність ваших сердець дають сили для днів прийдешніх.

Дякуючи нашим мужнім захисникам, ми маємо можливість жити в Україні, здобувати українську освіту, мати власний дім та будувати свої плани на майбутнє.

Західноукраїнський національний університет – це форпост, адже, освіта є тим джерелом, звідки черпає свої сили держава, та тією сферою, в якій виявляється велич і слава нації».

 Сьогодні, як ніколи, важливо вистояти і перемогти.

Ми сильні, ми рішучі, ми єдині, ми віддані Батьківщині.

Слава Україні! Героям слава!»

Також Оксана Миронівна привітала першокурсників, які вступили до вишу із найвищими конкурсними балами: Марію Волощак, Валерію Марутовську, Тетяну Романюк, Климента Дячуна, Тараса Богача.

З особливими словами виступив міський голова Тернополя Сергій Надал, який зазначив: «Шановні першокурсники! Сьогодні ви робите перший крок у доросле, самостійне життя. Попереду вас чекають нові знайомства, можливості, досягнення й особисті перемоги. Вам доведеться навчатися у час повномасштабної війни, проте ви – молодь завжди були рушійною силою українського суспільства, яка визначає нові напрями розвитку нашої держави. Бажаю кожному із вас успіхів, впевнених дій та незламної віри в Україну!»

«Другий рік поспіль ми розпочинаємо навчання в умовах війни. Західноукраїнський національний університет – це міць, тому, дорогі першокурсники, не втрачайте можливість переймати досвід у викладачів, наполегливо здобувайте знання, адже ви – ключ до нашого майбутнього, нашої перемоги й відродження України!» – сказав заступник голови Тернопільської обласної військової адміністрації Віктор Устенко.

Зі щирою молитвою і побажаннями на добру долю й починання митрополит Тернопільський і Кременецький  Нестор  благословив юнаків та дівчат: «Нехай ваші серця будуть сповнені надією, вірою і любов’ю, душі – радістю, а життя – миром. Добре навчайтеся, будьте милосердними, великодушними та вдячними!»

Об’єднала усіх музична композиція «Непереможна Україна» у виконанні солістки творчих колективів ЗУНУ Ілони Дядьо.

Дорогі наші студенти! Сьогодні ви відкривали двері до найбільшого світу знань, можливостей та особистого зростання, де ваша мотивація й наполегливість стануть запорукою досягнень. Бажаємо, щоб ваша студентська дорога була насиченою та незабутньою!