Відбувся фінал конкурсу ІТ-проєктів

4 липня 2023 року на базі факультету комп’ютерних інформаційних технологій Західноукраїнського національного університету за підтримки Тернопільського ІТ-кластеру відбулася зустріч слухачів Зимових ІТ-шкіл. Школярі презентували свої розробки перед журі, до якого ввійшли представники провідних ІТ-компаній: SoftServe, Future Processing Ukraine, Apiko, SaaSJet та Crowdin.

У фіналі було презентовано 8 проєктів, розроблених 14 учнями – слухачами ІТ-шкіл. Щороку зростає кількість учасників заходу, а також кількість охочих ІТ-компаній, які цікавляться розробками юних фахівців.
Цьогорічний захід відбувався у змішаному форматі, школярі презентували свої доповіді в аудиторії та у режимі онлайн. Із вступним словом виступила керівниця Тернопільського ІТ-кластера Катерина Міхайліді, яка привітала учасників, представила ІТ-компанії, що виступають партнерами проведення конкурсу. Декан ФКІТ ЗУНУ Микола Дивак окреслив історію зустрічей, представив членів журі, розповів про можливості, які отримують переможці.
Різноманіття підготовлених проєктів та рівень підготовленості приємно вразив усіх. У ході фіналу конкурсу відбулися жваві дискусії.

Переможці:
1 місце:
– Дмитро Тищенко з проєктом: Поліноміальний симетричний метод шифрування у системі залишкових класів (Школа етичних хакерів);
2 місце:
– Денис Солтис та Володимир Філик з проєктом: Сайт кафедри комп’ютерних наук (Software Engineering Winter School);
– Володимир Хомут з проєктом: Розробка відеогри стратегії AFTER (Школа інформаційних технологій майбутнього).
3 місце:
– Дар’я Виноградова та Андрій Головач з проєктом: Путівник по студмістечку з доповненою реальністю (Software Engineering Winter School);
– Ігор Бобко з проєктом: «Мій девайс» (Software Engineering Winter School);


Окрім подарунків від ІТ-компаній, які отримали всі учасники, переможці конкурсу також отримали сертифікати на поїздку до Польщі на міжнародну конференцію – 13th International Conference on Advanced Computer Information Technologies (ACIT’2023), де у вересні в м. Вроцлав зможуть представити свої роботи вже як студенти Західноукраїнського національного університету.