Другий день роботи міжнародної конференції «Сучасні комп’ютерні інформаційні технології»

Впродовж другого дня роботи міжнародної конференції «Сучасні комп’ютерні інформаційні технології» ACIT’2022 у м. Списька Капітула (Словаччина), 27 вересня 2022 року, було заслухано 39 презентацій у чотирьох секціях:

1) Штучний інтелект і когнітивні системи (Artificial Intelligence and Cognitive Systems);

2) Інформаційні технології в освіті (Information Technology in Education);

3) Обчислювальний інтелект і математичне моделювання (Computational Intelligence and Mathematical Modelling);

4) Інформація в економіці та менеджменті (Information in Economy and Management).

Також відбулося представлення робіт переможців конкурсу ІТ-проєктів, випусників зимових ІТ-шкіл факультету комп’ютерних інформаційних технологій. Фінал конкурсу проходив у червні 2022 року у Тернополі. Студенти представляли свої проєкти для учасників міжнародної конференції АСІТ2022 англійською мовою.

Проєкт «Створення власної NFT-колекції та публікації її на маркетплейсi» презентував студент першого курсу спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» Андрій Руснак. NFT – це цифровий або фізичний актив, який створений на основі технології блокчейну, що дає повне право власності на цей актив. На основі проведених досліджень створено колекцію із 7777 українських бойових гусаків та опубліковано її на найкращому маркетплейсi (marketplace).

Вікторія Савченко, студентка першого курсу спеціальності «Кібербезпека», представила свій проєкт «Методи пошуку оберненого елемента за модулем», який був виконаний під керівництвом доцента кафедри кібербезпеки Ігоря Якименка. Це важлива задача для криптографії.

Студентка першого курсу спеціальності «Інформаційні системи та технології» Тетяна Пукас представила мобільний додаток «Музеї Тернополя» (краєзнавчий, художній і політичних в’язнів), який був розроблений під час навчання в зимовій ІТ-школі. Керівник проєкту – доцент кафедри комп’ютерних наук Андрій Мельник.

Проректор Католицького університету у Ружомберку, заступник голови локального організаційного комітету, проректор, др. Мартін Тарай відзначив високу якість представлених проєктів та високий рівень підготовки українських студентів. Співголова конференції, декан факультету комп’ютерних інформаційних технологій, професор Микола Дивак вручив грошові премії переможцям для  подальшого розвитку їх проєктів.