Зміцнення зв’язків НДІ інтелектуальних комп’ютерних систем та кафедри інформаційно-обчислювальних систем і управління з міжнародними партнерами

8 вересня 2022 р. у рамках ІV Міжнародного тижня у ЗУНУ з метою зміцнення зв’язків НДІ інтелектуальних комп’ютерних систем та кафедри інформаційно-обчислювальних систем і управління з міжнародними партнерами професор Анатолій Саченко, викладачі кафедри та науковці НДІ провели онлайн-зустріч із професором Джорджом Марковським (Державний університет Кеннесо, Джорджія, США), професором Карстеном Вольффом (Університет прикладних наук і мистецтв, FH Дортмунд, Німеччина) та професором Юргеном Зіком (Університет прикладних наук, HTW Berlin, Німеччина).

Професор Юрген Зік окреслив нові напрямки співпраці, зокрема у сфері доповненої та змішаної реальності й 3D-моделювання, розповів про виконання поточного проєкту, в якому успішний досвід Берлінської державної опери буде використано для Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, а саме: глядач може віртуально ознайомитись з виставою з різних місць у залі, що дозволить йому вибрати бажане місце при придбанні квитка.

Професор Джордж Марковський розповів про Державний університет Кеннесо в штаті Джорджія, США, у якому віднедавна він очолює кафедру програмної інженерії та розробки ігор, і анонсував проведення двох міжнародних конференцій з інформаційних технологій у США.

Професор Карстен Вольфф повідомив, що академічна спільнота Університету прикладних наук і мистецтв, FH Дортмунд (Німеччина) підтримує українців, зокрема у спільних проєктах Erasmus та DAAD та наголосив на важливості інтенсифікації академічної мобільності студентів і науковців, особливо з метою сприяння розвитку України після завершення війни. Завершуючи виступ, німецький професор зазначив, що активізує роботу з керівництвом свого університету щодо відновлення програми двох дипломів.

Зустріч відбулась у дружній та конструктивній атмосфері. Результати зустрічі свідчать про багатообіцяючі перспективи розвитку наукової та навчальної співпраці партнерів в ІТ-напрямку.