Відбувся Західноукраїнський форум “ІТ-перспектива”

 Факультет комп’ютерних інформаційних технологій Західноукраїнського національного університету приділяє велику увагу новим освітнім ініціативам для розвитку ІТ-освіти та інтеграції кращих світових практик у системі підготовки ІТ-фахівців, які є конкурентоспроможними та гарантовано працевлаштованими, зокрема, в ІТ-компаніях.

Уже традиційно щороку до ЗУНУ приїжджають школярі 10-11 класів загальноосвітніх шкіл із Рівненщини, Волині, Закарпаття, Львівщини, Івано-Франківщини, Хмельниччини, Тернополя для того, щоб взяти участь у Західноукраїнському форумі “ІТ-перспектива”.

Мета заходу  – стимулювати творче самовдосконалення учнівської молоді у галузі інформаційних технологій, обговорити перспективи здобуття ІТ-освіти та  презентувати зимові ІТ-школи: інформаційних технологій майбутнього, Software Engineering Winter School – з розробки програмного забезпечення, етичних хакерів, проєктування мікроконтролерних систем, автоматизованих та комп’ютерно-інтегрованих технологій; аналітики бізнес-процесів.

Організатори – професорсько-викладацький колектив ФКІТ та Тернопільський ІТ Кластер.  Партнери  – Тернопільська обласна державна адміністрація,  Управління освіти Тернопільської міської ради; ІТ-компанії Аpiko, Сrowdin, Еleks, Future processing ukraine, Softserve, а також організаційний комітет міжнародної конференції «Advanced computer information technologies»  та  Тернопільська обласна асоціація фахівців з комп’ютерних інформаційних технологій.

Модератор – керівник Тернопільського ІТ Кластеру Катерина Міхайліді. У ході відкриття форуму до учасників та організаторів із вітальним словом звернувся ректор Західноукраїнського національного університету Андрій Крисоватий, який зосередив увагу на важливості розвитку та застосування ІТ-технологій для сьогодення.

Представники ІТ –компаній ознайомили учнів із основними видами діяльності своїх організацій та наголосили на досвіді спільної діяльності із факультетами у межах дуальної освіти.

 Студенти у своїх виступах представили різні сегменти ІТ –освіти, акцентуючи уваги на особливостях освітніх програм, які вони обрали для здобуття освіти. «Студентоцентризму».

Досвідом спільної підготовки фахівців з ІТ- компаніями поділилися завідувач кафедри «Кібербезпеки», професор Василь Яцків та завідувач кафедри «Комп’ютерних наук», професор Андрій Пукас. Декан ФКІТ, професор Микола Дивак презентував слухачам роботу «Як можна зробити перші кроки в ІТ-освіті».

У другій половині ІТ-форуму відбулися організаційні засідання учасників зимових ІТ-шкіл 2021/2022 навчального року та їх керівників. Реєстрація учасників ІТ-шкіл триває до кінця листопада 2021 року: http://bit.do/it-21

Запис  ІТ-форуму можна переглянути на за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Cy6xnbpCF-A