Студенти ФКІТ –випускники ІТ –шкіл представили свої проекти.

Факультет комп’ютерних інформаційних технологій Західноукраїнського національного університету спільно з Тернопільським ІТ кластером провів 12 листопада 2021 року конкурс проєктів випускників зимових ІТ шкіл ФКІТ.

Навчання в ІТ-школах ФКІТ започатковується щорічно у листопаді –грудні після проведення Західноукраїнського форуму «ІТ- Перспектива» для школярів 10-11 класу.

На початку цього дійства, з вітальним словом до учасників конкурсу звернувся декан ФКІТ, професор Микола Дивак. Він відзначив, що усі учасники зробили правильний вибір минулого року, оскільки перш за все пройшли вишкіл в ІТ-школах, а по-друге стали студентами ФКІТ. Також у своєму виступі М. Дивак зауважив, що усі проекти в фіналі конкурсу будуть відзначені цінними подарунками від ІТ-компаній, а найкращі проекти – грошовими преміями та  сертифікатами для безкоштовної участі у міжнародній конференції 2022 12th International Conference on Advanced Computer Information Technologies, яка у наступному році відбудеться у місті Спіська Капітула у Словаччині.

З вітальним словом до учасників фіналу конкурсу ІТ-проектів також звернулася  Катерина Міхайліді, яка очолювала журі конкурсу. Вона побажала учасникам  успіху і зауважила, що ІТ-компаніям потрібні молоді, талановиті та ініціативні працівники, які пройшли вишкіл через подібні конкурси.

Минулорічні школярі, а нині студенти першого курсу ФКІТ ЗУНУ, в фіналі конкурсу представили 10 проєктів. Презентації проєктів тривали понад три години. Кваліфіковане журі в складі представників ІТ компаній та Тернопільського ІТ кластера визначило переможців.

Найкращі проєкти представили:

  1. Бальчук Світлана, Черній Максим, група АКІТ-11, «Розумна підсвітка сходів», (керівник, доцент Олег Заставний)
  2. Петровський Юрій, група ІПЗ-11, «Web-платформа: «стоп кримінал» для протидії кіберзлочинності», керівник професор Андрій Пукас)
  3. Малко Владислав, група КН-12, «Watch dog (сторожова система)», (керівник доцент Олександр Осолінський)
  4. Хічій Аліна, Баглей Валерій, група КІ-11, «Управління звуком комп’ютера з допомогою жестів на основі нейронних мереж» (керівник доцент Ігор Ігнатєв).
  5. Машталір Олександр, Мясовський Олександр, група ІПЗ-11, «Помічник туриста»  (керівник доцент Володимир Манжула).

Усі вони відзначені грошовими преміями та сертифікатами в розмірі по 240 євро для безкоштовної участі і презентації англійською мовою своїх стартапів  у міжнародній конференції «Advanced Computer Information Technologies» АСІТ’2022 у Словаччині (http://acit.wunu.edu.ua/)

Відзначення переможців відбулося під час роботи ІV Західноукраїнського форуму «ІТ перспектива», який відбувся 13 жовтня. Вітаємо усіх переможців та учасників фіналу конкурсу випускників ІТ-шкіл ФКІТ.