Кафедра інформаційно-обчислювальних систем і управління

Кафедра інформаційно-обчислювальних систем і управління ЗУНУ здійснює україномовну підготовку бакалаврів за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки» фаховими спрямуваннями «Інтернет Речей» та «Управління проектами», а також магістрів за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки» за освітніми програмами «Комп’ютерні науки» та «Управління проектами».

В рамках Україно-Американської програми з комп’ютерних наук кафедра здійснює англомовну підготовку бакалаврів за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки», а також магістрів за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки» за освітніми програмами «Комп’ютерні науки» та «Управління проектами».

Упродовж навчання, окрім загальних дисциплін, студенти вивчають такі дисципліни професійного спрямування: аналіз та обробка великих даних; архітектура та технології Інтернет речей; бази і сховища даних; високопродуктивні обчислення; інтелектуальний аналіз даних; машинне навчання; методи та засоби забезпечення інформаційної безпеки; методи та засоби підтримки прийняття рішень; методи та системи штучного інтелекту; моделювання систем; організація комп`ютерних мереж; проектування інформаційних та програмних систем; розробка клієнт-серверних застосувань; системне програмування та архітектура комп’ютерів; системний аналіз; сучасні парадигми програмування; технологія розробки програмного забезпечення; управління проектами: концепції та фази; цифрова трансформація; чисельні методи та програмування; та інші.

Після завершення навчання на кафедрі випускники можуть обіймати такі посади: випускники займають посади управлінського персоналу в підрозділах по обслуговуванню комп’ютерних систем, менеджер ІТ-проектів, аналітик ІТ-проектів та програм, адміністратор комп’ютерних мереж;  системний адміністратор, WEB-дизайнер та програміст, адміністратор баз даних, фахівець з інформаційних технологій, програміст, керівник проектів на фірмах, старший розробник проекту, керівник ІТ-служб на підприємствах, начальник ІТ-відділу, адміністратор ІТ-засобів підприємства, консультант директора з ІТ, проектний аналітик та ін.

Кафедра активно співпрацює з такими установами та організаціями: MagneticOne Group, Cypress, ФОП Степаненко, Magnis, де студенти також мають можливість набувати практичного досвіду в рамках дуальної освіти, брати участь у стажуваннях, навчальних практиках, працевлаштуватися.

Кафедра реалізує міжнародну співпрацю із зарубіжними партнерами: Білоруський державний університет інформатики і радіоелектроніки, Білорусь; Брестський державний технічний університет, Білорусь; Технічний університет Софії, Болгарія; Університет Калабрії, Італія; Університет Сінхуа, Китайська народна республіка; Університет штату Maine, США; Університет Нью-Гемпшир, США; Університет штату Південна Кароліна, США; Університет Зігена, Німеччина; Університет технологій м. Ухань, пров. Хубей, Китай; Університет прикладних наук, Берлін, Німеччина; Університет прикладних наук, Дортмунд, Німеччина; Каунаський технологічний університет, м. Каунас, Литва; Технічний університет Сілезії, Польща; Варшавський політехнічний університет, Польща.

Якщо у вас виникли запитання стосовно:
вступу – телефонуйте 47-50-50*12-322 Ліп’яніна-Гончаренко Христина Володимирівна
організації навчального процесу – телефонуйте 47-50-50*12-312Комар Мирослав Петрович
поселення у гуртожиток – телефонуйте 47-50-50*12-312 Сапожник Григорій Вікторович
оформлення довідок, заяв і т.д. – телефонуйте 47-50-50*12-322 Верля Оксана Олексіївна
співпраці з науковцями кафедри – телефонуйте 47-50-50*12-322 Кочан Володимир Володимирович

Наші контакти

Майдан Перемоги,3, корпус №2, м. Тернопіль, 46009  
Телефон: (0352)47-50-50*12321;
E-mail: iosu@wunu.edu.ua